Șeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko a vizitat Incubatorul de Afaceri Cimișlia

Șeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko a vizitat Incubatorul de Afaceri Cimișlia (IACM) unde a discutat cu antreprenorii rezidenți despre suportul acordat și condițiile oferite de către entitate IMM-urilor incubate dar și întregului mediu de afaceri din regiune. Beneficiarii au vorbit din propria experiență despre eficiența incubatorului de afaceri și instrumentele utilizate în lansarea și dezvoltarea unei afaceri. În special, a fost evidențiat suportul logistic, financiar și consultanța oferite pe parcursul celor trei ani de incubare.

Până în prezent, 19 companii mici și mijlocii din regiune au beneficiat de suport continuu în dezvoltarea afacerilor. În total au fost create 66 locuri de muncă, iar cifra de afaceri cumulativă a acestora a ajuns la circa 9 milioane lei. Totodată, 1 companii rezidentă a extins afacerea cu suportul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1” și 2 companii cu suportul Programul Femei in Afaceri, gestionate de ODIMM.


Incubatorul de Afaceri Cimișlia (IACM) a fost creat de în anul 2015 de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii în parteneriat cu Ministerul Economiei, administraţia publică locală, cu suportul financiar al Uniunii Europene, în baza Matricii de Politici