Activitatea RIAM, discutată în cadrul ședințe Consiliului Consultativ

Reprezentanții Rețelei incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM) s-au întrunit în cadrul unei ședințe de lucru a Consiliului Consultativ.
În cadrul întrunirii au fost prezentați indicatorii de performanță atinși de fiecare incubator în parte și de către rețea per ansamblu pentru anul 2018. În context, au fost puse în discuție provocările și dificultățile cu care se confruntă entitățile și s-a decis elaborarea unui plan de acțiuni pentru asigurarea sustenabilității rețelei, care va permite dezvoltarea instrumentelor de susținere a antreprenorilor incubați.
Totodată, a fost prezentat manualul proceselor de incubare care a fost elaborat cu scopul de a oferi un cadru consultativ la toate etapele de incubare a companiilor.
În cadrul evenimentului au mai fost prezentate oportunitățile programelor Horizon, Black Sea, Danube la care incubatoarele pot să aplice la apelurile de proiecte deschise.

Incubatoarele de afaceri a fost create de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, Autoritățile Publice Locale (APL), cu suportul financiar al Uniunii Europene. În total au fost constituite 11 incubatoare de afaceri pe întreg teritoriu al Republicii Moldova (Ştefan-Vodă, Leova, Rezina, Sîngerei, Coşniţa, Ceadîr-Lunga, Nisporeni, Cimișlia, Călărași, Cahul), membere RIAM.
Actualmente, incubatoarele de afaceri incubează 197 companii rezidente, dintre care 96 start-up, 110 sunt gestionate de tineri și 93 companii sunt administrate de femei. Per total au fost create 937 locuri de muncă dintre care 462 pentru femei și 411 sunt ocupate de tineri.