Granturi pentru tinerii din Nordul țării

16 de tineri din raioanele Sângerei și Șoldănești vor beneficia de granturi mici pentru inițierea unei afaceri. Tinerii din Nordul țării au fost selectați în baza concursului planurilor de afaceri organizat prin intermediul proiectului Fondul de Antreprenoriat pentru tinerii din Sângerei și Șoldănești și implementat de Incubatorul de Afaceri din Sângerei în .parteneriat cu AO Consens.

Antreprenorii câștigători vor beneficia de granturi în sumă de 1000 – 3000 Euro. Cele mai relevante afaceri vor fi prezentate la Gala Afacerilor Debutante din Sângerei și Șoldănești, eveniment organizat la sfârșitul anului de către Incubatorul de Afaceri din Sângerei.

Istoria proiectului a început în luna ianuarie, când membrii Fondului pentru Tineri din Sângerei și Șoldănești au derulat o campanie de informare și de sensibilizare a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani din localitățile rurale ale celor două raioane privind posibilitățile de susținere educațională și financiară a ideilor de afaceri. Astfel, 87 de tineri au beneficiat de 10 seminare de instruire animate de formatorii de la organizațiile Business Development Capital și Gateway and Partners. Instruirile antreprenoriale au contribuit esențial la formarea profesională a cursanților, fapt care le-a permis să elaboreze planuri de afaceri prezentate pentru concurs.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Suediei prin intermediul Fundației Est-Europene în cadrul Proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”.