Uniți prin afaceri! E vorba despre membrii RIAM — Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova

RIAM — Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova, fondată acum șase ani. Administratorii celor 11 unități din teritoriu s-au întrunit în cadrul unei ședințe de lucru pentru a discuta problemele curente, precum și identificarea soluțiilor pentru a îmbunătăți, astfel, activitatea rezidenților din cadrul Incubatoarelor.
Directorul general ODIMM, Iulia Costin a subliniat faptul că Incubatoarele de afaceri sunt adevărații ambasadori ai programelor de suport antreprenorial în teritoriu. Acestea vor primi, în continuare, tot sprijinul și instruirea necesară pentru a deveni centre de consultanță în afaceri la nivel regional. În cadrul ședinței, reprezentanții RIAM au prezentat realizările în primele nouă luni ale anului curent, împărtășindu-se, totodată cu bunele practici demne de urmat.

În cadrul celor 11 Incubatoare își desfășoară activitatea 210 companii, dintre care 99 sunt start-up -uri, 112 sunt gestionate de tineri și 101 de companii sunt administrate de femei. La rândul lor, companiile rezidente au creat peste 800 locuri de muncă.

Amintim că pe parcursul anilor 2011-2017, ODIMM în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, APL-urile și suportul financiar al UE, a creat 11 Incubatoare în raioanele Ștefan Vodă, Leova, Soroca, Rezina, Sângerei, Dubăsari, Ceadîr-Lunga, Nisporeni, Cimișlia, Călărași și Cahul cu scopul de a oferi sprijin pentru înființarea și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii.